Neurodiversiteetti vahvuudeksi työyhteisössä -koulutus
Neurodiversiteetti työyhteisössä-koulutus

1.590,00 

Koulutus organisaatioille, jotka haluavat lisätä henkilöstönsä ymmärrystä työhyvinvoinnista arjessa.

 

Miksi tätä koulutusta tarvitaan?

Olemme kaikki ihmisinä erilaisia yksilöitä. Yksi merkittävä yksilöllisyyteen vaikuttava tekijä on neurodiversiteetti, jolla tarkoitetaan ihmisten neurologista monimuotoisuutta ja ajatusta siitä, että tuo erilaisuus on arvokasta. Neurodiversiteetti tuo mukanaan mm. erilaisia kykyjä, tapoja ajatella ja kokea asioita.

Neurodiversiteetillä viitataan usein etenkin ihmisiin, joilla on ADHD tai autismikirjon piirteitä. Voidaankin sanoa, että heillä on neuroepätyypilliset aivot. Neurodiversiteettiä kannattaa kuitenkin lähestyä laajemmin sillä ajatuksella, että kaikkien ihmisten neurologia on yksilöllinen.

Aivomme käsittelevät saamaansa tietoa eri tavoin ja se tuottaa meille erilaisia tapoja toimia. Meidän voi olla joskus vaikeaa ymmärtää toistemme poikkeavia toiminta- tai reagointitapoja ja tämä saattaa tuottaa työyhteisön vuorovaikutukseen haasteita. Se mikä toimii toiselle, saattaa toisesta tuntua kaaokselta ja yhteiseen työhön syntyy kitkaa. Myös itsensä johtaminen ja töiden organisointi vaatii nykyisessä työelämäkulttuurissa melkoisesti.

 

Koulutuksen tuoma hyöty

Työtyytyväisyys ja työhyvinvointi kohenevat merkittävästi, kun ymmärrys myös näkymättömästä moninaisuudesta lisääntyy. Neurodiversiteetin huomioimisella ja hyödyntämisellä on tutkitusti todettu olevan vaikutusta yrityksen tulokseen, työhön sitoutumiseen sekä koko työyhteisön hyvinvointiin. Tuoreissa kansainvälisissä tutkimuksissa neurodiversiteetin huomioimisen ja hyödyntämisen taito on määritelty jopa tulevaisuuden kilpailueduksi!  

 Tämän koulutuksen avulla: 

 • opitte huomioimaan toistenne yksilöllisyyden 
 • löytämään ja kiinnittämään huomiota vahvuuksiin 
 • perehdytte kuormituksen kasautumiseen ja sen säätelyyn 
 • löydätte yhdessä parempia tapoja toimia  

 ja voitte valjastaa neurologisen moninaisuuden työyhteisönne vahvuudeksi ja voimavaraksi!  

 

Toteutus

Verkossa (Teams/Zoom)

Huom! Koulutus on saatavilla myös paikan päällä toteutettuna. Ota yhteys Johanna Peltovuori 044 9868 267 tai johanna.peltovuori@toisintekijat.fi ja pyydä tarjous.

 

Kouluttaja

Tero Jääskeläinen 

Kouluttaja, työyhteisö- ja ihmissuhdevalmentaja 

 • MSc Solution focused therapy 2020  
 • Pariterapeutti 2016  
 • NLP Master Practitioner 2016  
 • Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, Perhepsykoterapeutti (YET) 2014 
 • Neuropsykiatristen valmentajien kouluttaja 2013 
 • Neuropsykiatrinen valmentaja 2011 
 • Sosionomi (AMK) 2001 
 • Lähihoitaja 1998 

Teron erityisosaamista ovat neuropsykiatriset oireyhtymät ja kehitykselliset traumat. Asiakastyön lisäksi Tero on kouluttaa mm. neuropsykiatrisia valmentajia, eläinavusteisia neuropsykiatrisia valmentajia ja pitää lyhyempiä koulutuksia niin neuropsykiatrisiin oireyhtymiin, kuin kehityksellisiin traumoihin liittyen. Teron työskentelyn perusta on vahvasti ratkaisukeskeisyydessä ja valmennuksellisessa työotteessa. 

Terolla on pitkä kokemus työnohjauksesta ja työyhteisöjen kouluttamisesta. 

 

Etäkoulutuksen hinta

1590€ + alv. 24% 

 

Toimi näin

Tilaa ja maksa verkkokoulutus suoraan tästä. Tilauksen jälkeen sinuun otetaan yhteyttä ja kanssasi sovitaan koulutuksen toteuttamisen päivämäärästä. Mikäli sinulla on jotakin kysyttävää koulutuksesta tai toivot kouluttajan tulevan luoksenne, ota yhteys Johanna Peltovuori 044 9868 267 tai johanna.peltovuori@toisintekijat.fi ja pyydä tarjous.