fbpx

Valmennuksemme ja koulutuksemme rakentuvat

5K -ajatusmalliin

5K® on tarina kunnioittamisesta, kysymisestä, kuuntelemisesta, kannustamisesta ja kiittämisestä. Tarina tulee pohjolasta, jossa asiat ovat asioita ja ihmiset ovat ihmisiä. Kaikki ovat olleet metsän keskellä eikä halutessaan toista ihmistä ole tarvinnut nähdä päivä tai viikkokausiin. Suomesta, maasta, jossa vuosia on oltu nöyriä ja opittu vaikenemaan. Sieltä missä vieras ja tuntematon on ollut uhka ja samalla jotenkin pelottavaa. Nyt on uusi aika, jossa toisen ihmisen ja itsensä kunnioittaminen ja huomioiminen on uusi tulevaisuus. Kun suhde itseen ja muihin on muuttunut arvostavaksi. Sanavarastossa on muutakin kuin ”perkele”. Ja usko itseen ja omiin kykyihin voidaan nostaa rohkeasti esille.

Kun suomalainen sisu on uudelleen muotoiltu. Kun muoto ”mailasta” puristaminen ja meidän on pakko voittaa, onkin muuttunut muotoon ”Hei meistä on mahtavaa voittaa”. Kun tarpeeton nöyryys onkin muuttunut kunnioitukseksi ja positiiviseksi ylpeydeksi ilman ylimielisyyttä.

Mitä Aito kohtaaminen vaatii?

5K® ajattelun ja toiminnan.

KUNNIOITTAMINEN

Kunnioittamisen jalon taidon. Että, osaan ja tahdon, arvostaa myös muita ihmisiä. Positiivinen ihmiskäsitys sekä millaisena näen muut ihmiset. Moninaisuuden tunnistaminen ja sen hyödyntäminen.

KYSYMINEN

Kysymisen jalon taidon. Jolla osoitan aitoa kiinnostusta siitä mitä toiselle kuuluu ja luon samalla vahvemman ihmissuhteen ja sitoutumista. Kiinnostuksen kautta osoitan kunnioitusta myös toisen ajattelua kohtaan.

KUUNTELEMINEN

Kuuntelemisen jalon taidon. Kuuntelemalla ja pysähtymällä aitoon dialogiin osoitan jälleen enemmän kunnioitusta ja kiinnostusta toisesta ihmisenä sekä hänen ajattelustaan. Saan mahdollisuuden oppia.

KANNUSTAMINEN

Kannustamisen jalon taidon. Kannustamalla uusiin ideoihin, luovaan ajatteluun, asioiden esille tuomiseen, vastuunkantoon, luon pohjan ihmisten innostukselle ja sitoutumiselle itseään, omaa elämäänsä, toisia ja vastuullisuutta kohtaan.

KIITTÄMINEN

Kiittämisen jalon taidon. Kiittämällä ja antamalla myös yleisesti palautetta teen ihmisten panostukset ja tekemisen näkyväksi sekä samalla arvostetuksi.

TILAA UUTISKIRJEEMME

Syötä sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Lähetämme sinulle mielenkiintoisia uutisia ja tiedotteita palveluistamme.

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä.


OTA YHTEYTTÄ
Hämeenkatu 9 A, U krs, 15110 Lahti
www.toisintekijat.fi
puh. 044 986 8267
info@toisintekijat.fi