sirkusteltta, ilmakuva, työelämä blogi

Työelämä on välillä yhtä sirkusta! 

Työelämä saattaa joskus tuntua melkoiselta sirkukselta, eikö? Todennäköisesti sinulle tulee ensimmäisenä mieleen negatiivissävytteinen kuva tästä sirkuksesta, mutta voi sen ajatella toisinkin.

”Tervetuloa suureen työelämän sirkukseen, jossa esiintyjät edustavat moninaisuutta parhaimmillaan!” Tämä sirkusareena on täynnä erilaisia taikatemppuja ja jonglöörien taituruutta – erityisesti, kun puhumme neurokirjon moninaisuudesta. ADHD:n ja autismikirjon esiintyjät tuovat omaa ainutlaatuista sävyään tähän esitykseen. Moninaisuutta lisäävät myös esiintyjien erilaiset temperamentit, tausta, ikä, sukupuoli, etnisyys ja monet muut tekijät. Tämä viihdyttävä opas on omistettu kaikille esihenkilöille, jotta he voivat luotsata onnistuneesti sateenkaaren väreissä vilkkuvia aivoja ja varmistaa, että jokainen esiintyjä saa olla tähti omalla ainutlaatuisella tavallaan!

 1. Aivot, jotka tanssivat omia askeleitaan
  Neurokirjon moninaisuus tuo sirkusareenalle aivoja, jotka tanssivat omia askeleitaan. ADHD ja autismikirjo saattavat tuoda mukanaan ainutlaatuisia tapoja ajatella ja toimia. Esihenkilönä, ole kuin lempeä opettaja, joka antaa tilaa erilaisille ajatuskuluille ja toimintatavoille. Rakenna joustavaa aikataulutusta ja tue selkeillä ohjeilla, jotta kaikki voivat tehdä parastaan omalla, yksilöllisellä tavallaan. Tärkeintä on tutustua jokaisen tiimiläisen persoonaan, tarpeisiin ja vahvuuksiin sekä hänen tapaansa toimia. Kysy ja kuuntele, älä tee olettamuksia.


 2. Vuorovaikutus, joka saa aivot loistamaan trapetsilla
  Vuorovaikutus on kuin sirkustemppu, jossa esiintyjät tekevät voltteja trapetsilla. Neurokirjon moninaisuus voi vaikuttaa vuorovaikutukseen eri tavoilla. Jotkut saattavat loistaa suullisessa vuorovaikutuksessa, kun taas toiset saattavat ilmaista itseään paremmin kirjallisesti tai visuaalisesti. Esihenkilön tulee olla avoin erilaisille kommunikaatiotavoille ja antaa tilaa loistaa omilla vahvuuksillaan.

   

 3. Rakenna inklusiivista ilmapiiriä, johon kaikki mahtuvat
  Työyhteisö on kuin suuri taikurin hattu, joka mahtuu kaikenlaisille aivoille. Luo inklusiivinen ilmapiiri, jossa jokainen esiintyjä tuntee olonsa tervetulleeksi ja arvostetuksi juuri sellaisena kuin on. Kannusta avoimuuteen ja kunnioita erilaisia tarpeita ja työskentelytapoja. Yhdessä rakennatte taianomaisen yhteisön, jossa jokaisella on paikkansa.

   

 4. Onnistumisen iloa monimuotoisella sirkusmatkalla
  Työelämän sirkusareenalla jokainen esiintyjä on osa suurta kokonaisuutta. Neurokirjon moninaisuus tuo mukanaan oman maagisen elementtinsä tähän esitykseen. Esihenkilönä olet kuin sirkusjohtaja, joka näkee jokaisen taiteilijan ainutlaatuisen potentiaalin. Kannusta yhteistyöhön ja juhlista onnistumisia, olivat ne sitten suuria tai pieniä. Monimuotoinen sirkusmatka on täynnä ainutlaatuisia hetkiä, jotka jäävät mieleen pitkäksi aikaa.

Joten, astu rohkeasti työelämän sirkusareenalle ja anna neurokirjon moninaisuuden värien loistaa! Muista, että jokainen esiintyjä tuo oman ainutlaatuisen panoksensa tähän suureen esitykseen. Esihenkilönä voit olla suunnannäyttäjä ja mahdollistaja, joka auttaa jokaista taiteilijaa loistamaan omalla ainutlaatuisella tavallaan. 

Jotta voit johtaa tiimiäsi onnistuneesti, sinun on tärkeää tutustua jokaisen tiimiläisen persoonaan, tarpeisiin ja vahvuuksiin sekä hänen tapaansa toimia. Ei ole suurtakaan väliä toteutatko tämän jonkin työkalun esim. Disc-työtyylianalyysin, valmennuksen vai verkkokurssin tehtävien ja työkalujen avulla, pääasia että teet sen.

Yhdessä voitte rakentaa unohtumattoman esityksen, joka saa tiiminne ja organisaationne loistamaan ja menestymään!