quotemark

Elämän ihanuus on siinä, että joka päivä voit oppia jotakin uutta.

Nina Rantanen tiiliseinän edessä 5K paita päällä

Nina Rantanen

HR-Coach, työhyvinvoinnin muotoilija

Olen Rantasen Nina, mutta Ninnuksi minua kaikki kutsuvat; Mummuni kutsui minua Ninnukaksi ja siitä onkin sitten jäänyt lempinimeni elämään.

Elämäni keskipisteenä ovat kolme eläväistä poikaa ja tietenkin mieheni, jonka kanssa yhteistä taivalta on takana jo yli puolet elämästäni. Kolmen pojan äitiys on kasvattanut minua valtavasti, ja ylpeänä seuraan heidän kasvamistaan kaikkine ihanine rönsyineen.

Olen spontaani heittäytyjä, joka uskaltaa mennä oman mukavuusalueenkin ulkopuolelle.

Yrittäjähenkisyys, palvelualttius ja rehti meininki kuvaavat työotettani.

Organisointikyky ja projektienhallinta sekä empaattisuus ja sinnikkyys näkyvät asenteessani ja työssäni.

Taito kuunnella, ihmisläheisyys, positiivisuus sekä avoimuus uusille asioille ovat kantava voima kohdatessani toisia.

Mottoni on, että joka päivä on mahdollisuus oppia uutta, ja siinä piileekin elämisen hienous.

Toisintekijöillä toimin HR Coachina ja työhyvinvoinnin muotoilijana. Tämän lisäksi vastuullani on Toisintekijöiden sisäiset hallinnon tehtävät. Kuvaankin itseäni hallinnon kameleontiksi, joka huolehtii siitä, että yrityksen arki sujuu ja jokaisella on hyvät edellytykset tehdä työtään parhaalla mahdollisella tavalla.

Tekemiseni keskiössä on aina ihmisten hyvinvointi ja työyhteisön toimivuus. Tätä olen vienyt intohimolla eteenpäin jokaisessa työpaikassani, sinnikkäästi ja suurella sydämellä.

Toisintekijä -

Nina Rantanen

Koulutukseni
  • Kätilön tutkinto, sisältää sairaanhoitajan pätevyyden, Kätilöopisto 1998
  • JET - Johtamisen erikoisammattitutkinto, HR, Koulutuskeskus Salpaus 2018
Lisäkoulutukset:
  • Henkilöstöjohtamisen perusopinnot (31 op), Jyväskylän yliopisto 2018–2019
  • Yrittäjyyden perusteet (5 op), Jyväskylän yliopisto 2019
  • Mielenterveyden ensiapu1 -kurssi yrittäjille 2016​
  • Taloushallinnon ja palkanlaskennan peruskurssi, Koulutuskeskus Salpaus 2014​
  • Thomas Gordonin Toimiva vuorovaikutus -kurssin ohjaajakoulutus 2003​
  • Hoitotieteen Approbatur, Tampereen yliopisto 2002​
  • Thomas Gordonin Toimiva perhe -kurssin ohjaajakoulutus 2001​
Harrastukset

Perheen ja ystävien kanssa vietetyt hetket ovat tärkeä osa vapaa-aikaani. Itseni kehittäminen ja eteenpäin suuntaava asenne näkyy myös vapaa-ajan harrastuksissani. Mökkeily, veneily ja erilainen ulkoilu auttavat lataamaan akkuja. Ruuan ja viinien harrastaminen ovat arjen luksusta. Sisältöä elämääni tuottaa lasteni koulun erilaiset aktiviteetit sekä heidän harrastuksensa ja pelikentän laidalla kannustaminen.

Työkokemukseni ja tapani toimia

Olen toiminut lähes kolmenkymmenen työvuoden aikana erilaisissa terveydenhuollon tehtävissä niin kätilönä kuin hallinnollisissa tehtävissä lääketieteen tutkimusten parissa. Kätilön työssä, jos missä, ovat vuorovaikutustaidot kehittyneet. Erilaisuuden kohtaaminen ja hankalissa tilanteissa toimiminen ovat kasvattaneet minua ammatillisesti, ja olenkin parhaimmillani juuri ”niissä kiperissä” tilanteissa.

Perheyrityksen talous- ja hallintopäällikkönä toimiessani löysin tieni HR-tehtävien pariin. Pk-yrityksen talous- ja yleishallinnon tehtävissä olen kouliintunut niin tarkan talousseurannan kuin moninaisen johdon ja esimiestyöskentelyn osalta taitavaksi hallinnon kameleontiksi. Yrittäjäperheessä kasvaminen on opettanut, että sitkeä työ palkitaan, ja siten hands on-asennekaan ei ole minulle vierasta.

Olen tekijä, mutta ennen kaikkea tiimipelaaja. Haluan innostaa toiset antamaan parhaansa yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Tiukan markkinatilanteen vallitessa olen onnistunut osaltani luotsaamaan yrityksen hallintoa menestyksekkäästi, ja kätilön hermoilla pidän ”pään kylmänä” tiukissakin tilanteissa.

Kollegani kuvasikin nykyistä työtäni työhyvinvoinnin muotoilijana työhyvinvoinnin kätilöinniksi. Se kuvaa mielestäni hienolla tavalla työelämän kompleksisuutta kaikkine rönsyineen. Hiljalleen sekä päämäärätietoisesti saadaan yhteistyön voimalla ammennettua jokaisen paras osaaminen työyhteisön yhteiseksi hyväksi ja tavoitteiden saavuttamiseksi.

Ajatuksiani henkilöstöjohtamisesta

Moninainen kokemus erilaisista työtehtävistä ja -ympäristöistä auttaa HR:n laaja-alaisen tehtäväkentän hahmottamisessa.

Hyvinvoiva ja motivoitunut henkilökunta on yrityksen menestyksen peruspilari ja suuri voimavara.

Johdon sitoutuminen päämäärätietoiseen henkilöstöasioiden kehittämiseen on viesti työntekijöille, että heidän tekemisellään on merkitystä.

Yhdessä ja toisia kuunnellen saadaan ihmeitä aikaan. Meissä jokaisessa piilee voimavaroja, jotka vain tulee kaivaa esille.

Muotoillaan yhdessä yrityksenne henkilöstöjohtamisen käytänteet ja työhyvinvoinnin osa-alueet teidän lähtökohdistanne, omia toimintatapojanne parastaen, entistä ehommiksi.